Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns sestdien mudinājis savas valsts karavīrus gatavoties kaujai ar ASV. Līdera aicinājums izskan laikā, kad noslēdzas ASV prezidenta Baraka Obamas vizīte Dienvidkorejā, vēsta "International Business Times".

Karavīriem nav nekā svarīgāka par gatavošanos karam, apciemojot Ziemeļkorejas aizstāvjus, uzsvēris Kims.

"Dārgais virspavēlnieks Kims Čenuns teica, ka, saskaroties ar draudošo konfliktu ar ASV, nekas tagad nav svarīgāks par gatavošanos kaujai," ziņo Ziemeļkorejas oficiālā aģentūra KCNA.

Totalitārās valsts līderis bieži apciemo militārās vienības un objektus. Parasti šo vizīšu laikā viņš izsaka atzinību armijai, taču šoreiz līderis bijis kritisks, norādot, ka karavīri nav bijuši pietiekamā kaujas gatavībā nesenu jūras mācību laikā.

"Šīs apakšvienības komandējošo virsnieku prāti, šķiet, ir prom no kaujas lauka. Protams, viņi drīkst darīt blakus darbus, lai uzlabotu personāla sadzīves apstākļus un dotu savu ieguldījumu bagātas un spēcīgas tautas celšanā," teicis Kims.

"Tomēr, gatavošanās kaujai vienmēr ir jāliek pirmajā vietā," uzsvēris Kims Čenuns.

ASV prezidents Baraks Obama vizītes laikā Seulā, runājot par Phenjanu, norādīja, ka "jebkurš var draudēt, bet tas nepadara viņu stipru". "Mēs nevilcināsimies izmantot savu militāro varenību, lai aizstāvētu savus sabiedrotos un mūsu dzīvesveidu," apliecināja Obama.

Ziemeļkoreja bieži ir izteikusi draudus Dienvidkorejai. Spriedze Korejas pussalā ir pieaugusi, izskanot aizdomām, ka Phenjana gatavojas ceturtajam kodolizmēģinājumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!