Foto: AP/Scanpix/LETA

Totalitārās Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pirmdien un otrdien Ķīnas ziemeļos ticies ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, atsaucoties uz Ķīnas medijiem, ziņo raidsabiedrība CNN.

Vizīte notikusi Daliaņā. Šī ir jau otrā abu kaimiņvalstu vadītāju tikšanās mazāk nekā divu mēnešu laikā. Marta beigās abi līderi slepeni tikās Pekinā. Diktators Kims Pekinā bija ieradies ar savu īpašo zaļo vilcienu.

Marta tikšanās bija Kima Čenuna pirmais ārzemju ceļojums kopš stāšanās amatā 2011. gadā pēc sava tēva Kima Čenira nāves. Ziemeļkorejas vadoņa brauciens uz Ķīnu iezīmēja Phenjanas un Pekinas attiecību tuvināšanos.

Šīs nedēļas tikšanās notiek pēc vēsturiskās Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas prezidentu samita Miera namā uz abu valstu robežas. Savukārt maijā vai jūnijā gaidāma Kima un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās. Ķīnas mediji ziņo, ka tikšanās starp Kimu un Sji Dzjiņpinu ir notikusi draudzīgā atmosfērā un ka abi līderi ir pārrunājuši aktuālos jautājumus abu valstu attiecībās. Apspriesti esot arī galvenie izaicinājumi, ar kuriem saskaras gan Ķīna, gan Ziemeļkoreja.

Donalds Tramps mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja, ka otrdien runās ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu un galvenie sarunas temati būs Ziemeļkorejas jautājums un tirdzniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!