Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns paudis "rūgtas bēdas" par 22. aprīlī notikušo autobusa avāriju, kurā bojā gāja 32 Ķīnas un 4 Ziemeļkorejas pilsoņi, atsaucoties uz KCNA, raksta BBC. Divus izdzīvojušos Ķīnas pilsoņus Kims apciemoja Phenjanas slimnīcā.

Tiekoties ar Ķīnas vēstnieku Ziemeļkorejā, Kims Čenuns izteica līzjūtību bojāgājušo ģimenēm un atzina, ka notikušais ir sagādājis "rūgtas bēdas viņa sirdij", vēsta Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA. Ķīna ir Ziemeļkorejas galvenā sabiedrotā un Kima labsirdīgais žests var tikt skaidrots, kā mēģinājums spodrināt savu tēlu Ķīnas iedzīvotāju acīs, kā arī stiprināt abu valstu ciešās saites.

Ķīnas tūristi veido aptuveni 80% no kopējā tūristu skaita, kas katru gadu apmeklē Ziemeļkoreju. Tāpat tā ir Ziemeļkorejas galvenā ekonomiskā partnere un nodrošina arī dažādu svarīgu resursu piegādi, tostarp, pārtiku un degvielu.

Kopš 2018. gada sākuma, Kims Čenuns ir mēģinājis normalizēt attiecības ar savām galvenajām sāncensēm – Dienvidkoreju un ASV. Kims Čenuns, diktators, kura personība vienmēr ir bijusi noslēpumaina un asociēta ar cietsirdību, šobrīd cenšas demonstrēt sevi kā līderi, kam rūp cilvēku labklājība un pasaules miers.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja allaž ir slēpusi jebkādus notikumus, kas varētu radīt nepatīkamu iespaidu par valsti, tādēļ tik atklāta tūristu autobusa avārijas atspoguļošana vietējos medijos ir visai pārsteidzoša. Vienlaikus, traģiskais notikums sniedz Kimam vēl vienu iespēju parādīt sevi jaunā – gādīga un iejūtīga līdera – gaismā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!