Foto: AFP/Scanpix
Ķīnas policija plašā operācijā aizturējusi 802 bērnu tirgotājus un no gūsta atbrīvojusi 181 bērnu, vēstīts interneta vietnē "China Daily", atsaucoties uz policiju.

Operācija, kurā bija iesaistīti 10 tūkstoši tiesībsargājošo iestāžu darbinieku, notika pirmdien, bet paziņojums par to izplatīts tikai ceturtdien. Policija sagrāvusi divus noziedzīgos tīklus.

Hebei provincē aizturēts kādas slimnīcas ārsts, kurš no sievietēm pircis jaundzimušos bērnus.

Varas iestādēm ir izdevies ierobežot milzīgos bērnu tirdzniecības apmērus, tomēr problēma joprojām ir aktuāla virknē reģionu, norāda "China Daily", atsaucoties uz kāda policijas darbinieka stāstīto.

Ķīnas policija sāka speciālās operācijas pret bērnu tirgotājiem 2009. gada aprīlī. Bērni Ķīnā ir pieprasīta melnā tirgus "prece". Bērnus bieži nozog to vecākiem, lai tālāk pārdotu. Tiesneši bērnu tirgotājiem mēdz piespriest nāvessodu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

"Delfi" jau vēstīja, ka 2011. gadā Ķīnā tika izmeklēti vairāk nekā pieci tūkstoši mazgadīgu bērnu nolaupīšanas gadījumu, liecina oficiālā informācija. Bērnus zog vai izpērk no vecākiem nabadzīgos valsts reģionos un pārdod bezbērnu ģimenēm, vai padara par ubagiem. 

Pagājušā gada laikā policija atbrīvojusi 8660 bērnu. Ķīnā arī notiek sociālā akcija "Nofotografē ubagu", kurā iedzīvotāji tiek aicināti fotografēt sastaptos mazgadīgos ubagus un ievietot to bildes internetā, lai vecāki varētu atrast savus pazudušos bērnus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!