Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV deputāti svētdien paziņoja, ka joprojām nav iespējams droši noteikt Covid-19 izcelsmi Ķīnas valdības darbību dēļ, ziņo “Politico”.

Ķīnas režīma dēļ mums ir tik maz faktu, NBC raidījumā "Meet the Press" sacīja pārstāvis Džims Himess (Demokrātiskā partija.). Svētdienas diskusija sekoja pagājušā mēneša beigās izskanējušajiem ziņojumiem, ka ASV Enerģētikas departaments secinājis, ka Covid-19, visticamāk, sākās ar nejaušu laboratorijas noplūdi Ķīnā. Līdzīgu nostāju pauda arī FIB.

Tomēr citas ASV aģentūras ir paziņojušas, ka Covid-19 izplatība, iespējams, ir saistīta ar vīrusa dabisko pārnešanu no dzīvniekiem uz cilvēkiem. "Mums ir tik maz faktu, ka neizbēgami dažādas aģentūras nonāks pie atšķirīgiem secinājumiem," sacīja Himess.

Himess ir demokrātu vadošais deputāts Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejā. Viņa viedoklim pievienojās komisijas priekšsēdētājs Maiks Tērners (Republikāniskā partija). "Nav tiešu pierādījumu, mums nav Ķīnas, kas to atzīst, mums nav Uhaņas laboratorijas, kas nodod šīs lietas," sacīja Tērners, atsaucoties uz pilsētu, kurā atrodas vairākas laboratorijas un kurā vīruss pirmo reizi izplatījās 2019. gada beigās.

Marks Vorners (Demokrātiskā partija) arī vainoja Ķīnas atteikšanos būt atklātai un godīgai attiecībā uz Covid-19. "Ja šis vīruss būtu radies praktiski jebkur citur, mums tur būtu bijuši pasaules zinātnieki," viņš teica "Fox News Sunday".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!