Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ķīnas medikamentu kontroles dienests "nosacīti" apstiprinājis otro vietējo Covid-19 vakcīnu - uzņēmuma "Sinovac" izstrādāto vakcīnu "CoronaVac", sestdien pavēstīja kompānija.

"CoronaVac" jau tiek izmantota augstāka riska grupu potēšanai, taču sestdienas apstiprinājums ļaus to izmantot visas sabiedrības vakcinēšanai.

Nosacīts apstiprinājums ļauj zāles laist tirgū gadījumā, kad klīniskie izmēģinājumi vēl nav sasnieguši normālos standartus, taču rāda, ka terapija strādā.

"CoronaVac" apstiprināta pēc vairākiem izmēģinājumiem Ķīnā un ārzemēs, tostarp Brazīlijā un Turcijā, taču "efektivitātes un drošības rezultāti vēl ir jāapstiprina tālāk", teikts "Sinovac" paziņojumā.

"Sinovac" pavēstīja, ka izmēģinājumi Brazīlijā parādījuši 50% efektivitāti inficēšanās novēršanai un 80% efektivitāti gadījumu novēršanā, kad nepieciešama medicīniska iejaukšanās.

"Sinovac" vakcīna apstiprināta dažas nedēļas pēc tam, kad cita Ķīnas kompānija "Sinopharm" saņēma līdzīgu nosacītu apstiprinājumu savas vakcīnas laišanai tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!