Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ķīna svētdien paziņoja, ka ir konstatēti 17 jauni inficēšanās gadījumi ar līdz šim nezināmo vīrusu, kas ir līdzīgs SARS (smagajam akūtajam respiratorajam sindromam), un ka kopējais inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 62.

Vuhaņā, kas tiek uzskatīta par uzliesmojuma epicentru, no 17 jaunajiem inficēšanās gadījumiem trīs tiek raksturoti kā smagi. Divu pacientu stāvoklis ir tik smags, ka viņus nevar pārvietot, pavēstīja varasiestādes.

Inficētie ir 30 līdz 79 gadus veci. Inficēto cilvēku skaits Vuhaņā, ieskaitot jaunākos gadījumus, pieaudzis līdz 62, apliecināja varasiestādes. Astoņi cilvēki atrodas smagā stāvoklī, 19 atlabuši un ir izrakstīti no slimnīcām. Pārējie tiek aprūpēti izolatoros.

No slimības miruši divi cilvēki, arī kāds 69 gadus vecs vīrietis, kurš no dzīves aizgāja trešdien. Slimība viņam bija izraisījusi plaušu tuberkulozi un daudzu orgānu darbības traucējumus.

Uzliesmojums ir radījis satraukumu, jo šis vīruss ir radniecīgs SARS izraisītājam. SARS 2002. un 2003. gadā prasīja 349 cilvēku dzīvības kontinentālajā Ķīnā un vēl 299 - Honkongā.

Vuhaņas atrašanās vieta:

Ir konstatēti vēl trīs šīs slimības gadījumi Taizemē un Japānā. Abu valstu veselības iestādes paziņoja, ka pacienti pirms hospitalizācijas bija apmeklējuši Vuhaņu. Vuhaņas varas iestādes pavēstīja, ka uzliesmojuma centrā bijis jūras velšu tirgus, kas 1. janvārī tika slēgts.

Līdz šim nav apstiprināts, ka jaunais vīruss varētu tikt nodots no cilvēka cilvēkam, bet veselības komisija uzskata, ka šāda iespējamība "nevar tikt izslēgta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!