Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ķīnas valdība apstiprinājusi plānu, kas paredz izveidot modernu un attīstītu ekonomisko zonu, kurā nebūs lielu komerciālo privātīpašumu, raksta portāls "Global Times".

Plānā teikts, ka Cjujanas jaunajā apgabalā mājokļiem jābūt paredzētiem dzīvošanai, ne īpašumu spekulācijai un ka visiem apgabala iedzīvotājiem jābūt vietai, kur dzīvot.

Ķīnas pētnieks Jaņs Jujiņs medijam atklāja, ka šādas teritorijas izveide ir uzskatāma par lielu reformu: "Plāns, kura galvenais mērķis ir izveidot jaunu mājokļu piegādes sistēmu Cjujanā, piedāvā skaidru reformu virzienu teritorijas īpašumu tirgum."

Ķīnas ekonomikas profesors norādīja: "Valdības plāns Cjujanai nācis pareizajā laikā, jo tas labo problēmas, kas eksistēja Ķīnas galvenajās pilsētās, kurās augstās mājokļu cenas palielina slieksni uzņēmumiem, kas ienāk ekonomikā, tādējādi palēninot ekonomisko attīstību." Piemēram, Honkongā un Šanhajā augstā nekustamo īpašumu cena patlaban bremzējot uzņēmējdarbības attīstību.

Ķīnas Valsts padome janvāra sākumā akceptēja plānu par Cjujanas jaunā apgabala izveidi laika posmā no 2018. līdz 2035. gadam. Plāns sastāv no 10 nodaļām un paredz Cjujanu izveidot par modernu, zaļu teritoriju ar attīstītu transporta tīklu un modernu drošības sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!