Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmdien Pekinas Starptautisko studiju universitātē atklāta latviešu valodas bakalaura programmas apmācība, portālu "Delfi" informēja Latvijas vēstniecība Ķīnā.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās arī Pekinas Izglītības pārvaldes un universitātes vadība, kā arī Latvijas vēstniece Ingrīda Levrence. Viņa paudusi pārliecību, ka programmā tiks sagatavoti augsta līmeņa speciālisti, kuri dos būtisku ieguldījumu starpvalstu attiecību sekmīgai attīstībai. Vēstniece arī solījusi vēstniecības un citu Latvijas institūciju atbalstu programmas īstenošanā.

Latviešu valodas studijas ir pirmā bakalaura līmeņa programma Ķīnā, kur iespējams apgūt latviešu valodu kā pamatpriekšmetu. Pirmajā studiju gadā latviešu valodas programmā ir uzņemti 20 studenti, kurus ar Latviešu valodas aģentūras atbalstu apmācīs pasniedzējs no Latvijas.

Universitāte plāno uzsākt arī čehu, ungāru un poļu valodu bakalaura studijas.

Pekinas Starptautisko studiju universitāte dibināta 1964. gadā. Universitāte piedāvā apgūt angļu, franču, vācu, itāļu, spāņu, portugāļu, krievu, japāņu, korejiešu un arābu valodu bakalaura programmas. Universitāti ir beiguši daudzi Ķīnas politiķi, tai skaitā arī pašreizējais ārlietu ministrs Vangs Ji un komercministrs Gao Hjučengs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!