Foto: AP/Scanpix
Ķīnas Henaņas provincē ceturtdien daļēji nojaukta slimnīca, kurā iekšā joprojām atradies personāls un aprīkojums, kā rezultātā ārsti bijuši spiesti bēgt, bet zem drupām palikuši morgā novietotie cilvēku ķermeņi, atsaucoties uz Ķīnas medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Džendžou Universitātes Ceturtajā slimnīcā incidenta rezultātā bojāts medicīniskais aprīkojums 600 000 dolāru (552 tūkstošo eiro) vērtībā un zem drupām palikuši seši morgā novietotie līķi, žurnālistiem pastāstīja ārstniecības iestādes personāls.

Notikušais Ķīnā, kur piespiedu ēku nojaukšanas nav retums, izraisījis sašutumu. Slimnīcai bijis strīds par zemi, uz kuras atradās morgs un datortomogrāfijas kabinets. Minētā zeme nepieciešama ceļa paplašināšanas projektam.

Ceturtdien slimnīcas teritorijā parādījušies vairāki vīri militārās formās un sākusies ēkas nojaukšana, žurnālistiem pastāstīja ārsti. Radioloģijas nodaļas direktors Liu Čunguans tajā brīdī izmeklējis pacientu.

"Parādījās robots caurums – pacients bija pa pusei nobiedēts līdz nāvei un aizskrēja," stāsta mediķis.

Bojātā radioloģijas aprīkojuma dēļ slimnīca nav spējīga pilnvērtīgi funkcionēt, tāpēc daudzi pacienti bijuši spiesti mainīt slimnīcas, aģentūrai "Siņhua" norāda slimnīcas pārstāvis Juaņs Fans.

"Drupās aprakt pacientu ķermeņus ir ārkārtīga necieņa pret mirušajiem," viņš papildina.

Vietējā Huidži rajona valdība savā paziņojumā tikmēr norāda, ka slimnīcas personāls pirms tam vairākas reizes ir lūgts izvest aprīkojumu no telpām, bet pirms nojaukšanas cilvēki no ēkas evakuēti un neviens nav cietis.

Tomēr slimnīcas amatpersonas apgalvo, ka ēkā nojaukšanas brīdī atradās trīs mediķi un pacients, un ka vairāki slimnīcas darbinieki ir ievainoti, kad centušies apturēt nojaukšanu.

Vairāk foto redzami šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!