Ķīna deportēs aizturētos četrus ārzemniekus, kas Pekinā olimpiskās lāpas stafetes laikā izritināja plakātus ar Tibetas brīvības saukļiem.
Divi aizturētie tiks izraidīti trešdien, 6. augustā, bet otrs pāris ceturtdien 7. augustā.

Kā jau ziņots, Ķīnas galvaspilsētā trešdien, divas dienas pirms Pekinas olimpisko spēļu atklāšanas, aizturēti četri ārvalstnieki, kuri brīdī, kad caur pilsētu tika nesta olimpiskā lāpa, atritinājuši divus plakātus, pieprasot Tibetas neatkarību.

Ķīnas oficiālā aģentūra "Siņhua" vēsta, ka protestētāji atritinājuši plakātu angļu valodā, atbalstot Tibetas neatkarību. Aizturēti četri organizācijas "Studenti par brīvu Tibetu" locekļi. Divi no viņiem ir ASV, bet divi - Lielbritānijas pilsoņi.

Trīs vīrieši un sieviete protesta akciju uzsāka netālu no galvenā olimpisko spēļu stadiona jeb tā sauktās Putna ligzdas. Divi no vīriešiem, lai atritinātu plakātus, bija uzrāpušies elektrības stabos, ziņo "Siņhua".

Uz viena no plakātiem bija rakstīts: "Viena pasaule, viens sapnis: Brīvību Tibetai", bet uz otra - "Tibeta būs brīva".

12 minūtes vēlāk notikuma vietā ieradās policisti, kas protestētājus aizveda. Taču līdz brīdim, kamēr policistiem izdevās plakātus aizvākt, pagāja vairāk nekā stunda.

"Mēs šo akciju šodien veicām, lai atklātu Ķīnas valdības [centienus] izmantot Pekinas Olimpiādi kā propagandas instrumentu," videoierakstā, kas publicēts organizācijas "Studenti par brīvu Tibetu" interneta vietnē, saka viens no protestētājiem.

Aktīvisti apņēmušies turpināt protesta akcijas visu olimpisko spēļu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!