Ķīna ir aizliegusi kārtot iestājeksāmenus augstskolās sektas "Faluņgun" dalībniekiem, jo tiek pastiprināti pasākumi pret sektas gados jaunajiem dalībniekiem.
Ķīnas Izglītības ministrijas preses sekretārs paziņoja aģentūrai AFP, ka jaunais likums paredz - katra skola varēs izlemt, vai atļaut skolēniem, kuri iesaistījušies aizliegtajā sektā, kārtot eksāmenus.

Valsts mediji ziņoja, ka līdz šim pastāvošā universitātes iestājeksāmenu kārtošanas sistēma, kurā noskaidro arī reflektantu "politisko pārliecību un morāli", tiks paplašināta un tiks konstatēts, vai students nepieder sektai "Faluņgun".

"Tiem dalībniekiem, kuri vēl nav nožēlojuši savu piederību sektai, studijām reģistrēties neatļaus," informēja Ķīnas izglītības darbinieku laikraksts.

Kustība "Faluņgun" visvairāk piesaistījusi vidēja vecuma un gados vecus cilvēkus ar tradicionālo elpošanas vingrinājumu sajaukumu ar budistu un daoistu filozofiju, taču sektā iesaistījies arī daudz gados jaunu un izglītotu cilvēku. Kopā kustībā Ķīnā ir apmēram 80 miljoni dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!