Ķīnā izgatavots pasaulē lielākais prezervatīvs - tas ir 80 metrus garš un tā apkārtmērs sasniedz gandrīz 100 metru, sestdien informēja aģentūra "Sjiņhua".
Sestdien, kad tiek atzīmēta ANO Pasaules iedzīvotāju diena, ar dzelteno milzu prezervatīvu tika nosegta 20 stāvu viesnīcas fasāde Dienvidķīnas pilsētā Guiļiņā.

Viesnīcas menedžere pastāstīja, ka sākotnēji bijis iecerēts ar prezervatīvu nosegt visu konusveida ēku, taču plāns nav īstenots spēcīgā vēja dēļ.

Firma "Guilin Latex Company" cer ar šo prezervatīvu iekļūt Ginesa pasaules rekordu grāmatā.

Aģentūra "China News Agency" ziņo, ka gigantiskā kondoma izgatavošana un uzstādīšana izmaksājusi 200 tūkstošus juaņu (13,7 tūkstošus latu). Uz prezervatīva ir uzraksts: "Kontrolējiet dzimstību, pievērsiet uzmanību reproduktīvajai veselībai, izvairieties no AIDS".

Par spīti stingrajai dzimstības kontroles politikai, kuru Ķīna īsteno, lai novērstu pārapdzīvotību, tikai pēdējos gados šajā valstī brīvi runā par reproduktīvo veselību.

Starptautiskie eksperti un vietējie aktīvisti paziņojuši, ka Ķīnā, kur ir 1,3 miljardi iedzīvotāju, aptuveni viens miljons cilvēku ir AIDS izraisošā imūndeficīta vīrusa (HIV) nēsātāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!