Ķīnas valdība izmeklē ziņas par vairākām nomedītām lielajām pandām, kas ir stingri aizsargāts dzīvnieks.
Ķīnas Valsts mežu administrācija pavēstīja, ka vietējā mežu policija saņēmusi ziņas par malumedniecību Jaaņas pilsētas apkārtnē Sičuaņas provincē.

"Mēs esam nosūtījuši darba grupu, lai vadītu izmeklēšanu un sodīsim ikvienu iesaistīto," sacīja Valsts mežu administrācijas pārstāvis Kao Cjinjao.

Ķīnas mediji raksta, ka pagaidām nenoskaidroti pircēji piedāvājuši vietējiem iedzīvotājiem daudz naudas par lielo pandu kažokādu.

Lielās pandas melnbaltais kažoks var maksāt līdz 500 000 juaņu (32 500 latu), kas ir milzīga suma Ķīnas lauku iedzīvotājiem, kas pelna nepilnus 3000 juaņu gadā.

Lielās pandas ir viena no apdraudētākajām dzīvnieku sugām pasaulē, jo savvaļā mīt tikai apmēram 1590 pandas, lielākoties Sičuaņas kalnos. Pētījumu centros ir nedaudz vairāk nekā 210 pandas, bet vēl neliels skaits atrodams pasaules zooloģiskajos dārzos.

Astoņdesmito gadu vidū savvaļā bija atlikušas aptuveni 1110 pandas.

Lielās pandas, kas slavenas ar savu lielo ēstgribu un izvēlīgumu partneru ziņā, nav vairs uz iznīcības sliekšņa, bet šo dzīvnieku izmiršanas briesmas tomēr vēl nav garām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!