Foto: Reuters/Scanpix

Ķīnas Komunistiskās partijas augsta ranga Pekinas biroja amatpersona un Šanhajas vicemērs ir pievienojušies strauji augošajam sarakstam ar augsta ranga politikas spēlētāju vārdiem, pret kuriem vērsta izmeklēšana par korupciju.

Ķīnā valdošās partijas pretkorupcijas aģentūra trešdien paziņoja, ka izmeklēšana sākta pret partijas Pekinas komitejas sekretāra vietnieci Lu Sjaveņu, kas tiekot turēta aizdomās par "rupjiem disciplīnas pārkāpumiem". Šādu eifēmismu partija ierasti izmanto, kad runa ir par korupciju.

Otrdien aģentūra paziņoja, ka līdzīga izmeklēšana ir sākta pret Šanhajas vicemēru Ai Baodzjuņu.

60 gadus vecā Lu ir bijusi dažādos partijas amatos Pekinā, atbildot par ekonomikas un industriālajiem jautājumiem. Viņa arī ir Partijas Pekinas nodaļas politisko apmācību skolas partijas amatpersonām prezidente.

55 gadus vecais Ai ir bijušais smagās rūpniecības kompānijas "Baoshan Iron and Steel Co." padomes priekšsēdētājs. Šīs valstij piederošās grupas "Baosteel Group Corp." kompānijas akcijas kotē biržā.

2007.gada viņš tika iecelts par Šanhajas vicemēru. 2013.gadā viņš kļuva par pilsētas jaunās brīvās tirdzniecības zonas direktoru. Tirdzniecības zonai stingru atbalstu pauda arī Ķīnas centrālā valdība.

Trīs gadus ilgās kampaņas pret korupciju, kuru vada Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, laikā pret tūkstošiem amatpersonu ir sāktas izmeklēšanas. Vairāk nekā simt augsta ranga amatpersonu un armijas virsnieku ir apsūdzēti vai pret viņiem ir sākta kriminālizmeklēšana. Nekas neliecina, ka tuvākajā laikā kampaņa pret korupciju varētu beigties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!