Foto: AFP/Scanpix
Kāds vīrietis, bruņojies ar nazi, piektdien Ķīnas dienvidos nodūris četrus pamatskolas bērnus, vēsta ziņu aģentūra "Siņhua".

Uzbrukums noticis Guansji Džuanu autonomajā reģionā, kad skolēni devās uz skolu. Trīs no bērniem mira jau nozieguma vietā, un viens mira slimnīcā.

Pagaidām policija slepkavu nav notvērusi un viņu raksturo kā pusmūža vīrieti.

Kā ziņo Ķīnas valsts televīzija savā sociālā tīkla "Sina Weibo" - Ķīnas tvitera - kontā, bērnus sadūris kāds 56 gadus vecs pilsētas iedzīvotājs ar uzvārdu Ši. Viņš bērniem uzbrucis, braucot ar sarkanu motorizētu velorikšu.

Vietējā policija publicējusi velorikšas reģistrācijas numuru un piedāvā 20 000 juaņu (apmēram 2500 eiro) par informāciju, kas palīdzēs vīrieti aizturēt.

Pēdējos gados Ķīnā strauji pieaudzis vardarbīgo noziegumu skaits. Valsts piedzīvojusi strauju ekonomisko izaugsmi, un krasi palielinājusies plaisa starp bagātajiem un nabadzīgajiem iedzīvotājiem.

Jaunākie pētījumi arī liecina par garīgo saslimšanu izplatību, ko skaidro ar stresu, kāds radies, paātrinoties dzīves ritmam.

Septembrī kāds vīrietis nodūra trīs bērnus un skolotāju, iebrūkot kādā pamatskolā, kas atteikusies pieņemt viņa meitu.

Pavairojoties šādiem gadījumiem, vietējās amatpersonas pastiprinājušas apsardzi pie skolām un aicinājušas veikt šādu noziegumu cēloņu izpēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!