Ķīnas lauku rajonos no sienām notīrīta lielākā daļa apvainojošo saukļu, kas aicina cilvēkus radīt mazāk bērnu, un tie aizvietoti ar "civilizētiem" lozungiem, piektdien ziņoja aģentūra "Sjiņhua".
Aizvainojošie saukļi, kuri atbalsta Ķīnas strikto politiku par vienu bērnu ģimenē, ir "Nojauks māju, konfiscēs govis, ja netiks izdarīts aborts" un "Vēl viens bērns ir vēl viens kaps", kā arī "Mazāk bērnu, vairāk cūku".

Ar šādiem saukļiem aprakstītas māju sienas ciematos visā Ķīnā. Notīrīti jau 76 procenti aizvainojošo saukļu, ziņoja aģentūra.

Bargo ģimenes plānošanas noteikumu dēļ lielākajai daļai pāru, it īpaši pilsētās, ir tikai viens bērns. Ierobežojumi veicina tradicionālos aizspriedumus pret meitenēm, jo tiek uzskatīts, ka zēni būs vecāku galvenais atbalsts vecumdienās. Strikto dzimstības ierobežojumu dēļ bieži tiek izdarīti aborti, ja topošie vecāki uzzina, ka gaidāma meitene, vai arī jaundzimušās tiek nogalinātas vai pamestas.

Jaunajos saukļos lasāms "veselīga bērna iznēsāšana", "reproduktīvā veselība", "audzināt labākus bērnus", "rūpes par meitenēm", "vīriešu veselība" un "iedzīvotāju novecošana".

"Draudzīgākos saukļos uzsvars tiek likts uz tādiem jēdzieniem kā mīlestība, veselība, dzīve un laime, piemēram, "Māte zeme ir pārāk nogurusi, lai uzturētu vēl vairāk bērnu" un "Gan zēni, gan meitenes ir vecāku sirdīs"," vēstīja ziņu aģentūra.

Pasaules apdzīvotākā valsts Ķīna, kurā pašlaik ir aptuveni 1,3 miljardi iedzīvotāju, savu politiku par vienu bērnu ģimenē pamato ar nepieciešamību samazināt iedzīvotāju skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!