Ar mērķi samazināt nāves gadījumu skaitu ogļu ieguves industrijā, Ķīna ir nolēmusi slēgt trešo daļu no visām valsts ogļraktuvēm, informē ārvalstu masu mediji.
7 000 slēgtajām ogļraktuvēm būs jāveic uzlabojumi, un tās drīkstēs atsākt darbu tikai tad, kad tās atbildīs drošības standartiem.

Šī gada laikā ugunsgrēkos, plūdos un citās katastrofās darba laikā ir gājuši bojā vairāk nekā 3 000 ogļraču, raksta BBC.

Analītiķi stāsta, ka daļa ogļraktuvju ir nelicencētas, un to vadītāji bieži ignorē drošības noteikumus, lai tikai apmierinātu arvien augošo pieprasījumu pēc oglēm.

Oficiālā informācija liecina, ka Ķīnā ir aptuveni 24 000 ogļraktuvju, un tās apgādā Ķīnu ar 70% nepieciešamā ogļu daudzuma.

Valdības lēmums tika pieņemts divas dienas pēc tam, kad glābēji beidza meklēt ogļračus, kas augusta sākumā tika iesprostoti applūdušās raktuvēs. Pašlaik bojā gājušo skaits sasniedzis 123 cilvēkus.

Pagaidām vēl nav skaidrs, cik ogļraču šāda valdības lēmuma dēļ zaudēs darbu. Amatpersonas nesatraucas par iegūto ogļu daudzuma samazināšanos, jo pārsvarā tiks slēgtas mazās ogļraktuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!