Divdesmit cilvēka roku radītas daiļavas izrādīs savu visai vienveidīgo skaistumu konkursa finālā nākamās nedēļas sestdien, sacenšoties par “Mis Mākslīgais skaistums” kroni.

Šis konkurss ir pēdējais papildinājums komunistiskās Ķīnas skaistumkonkursu uzvaras gājienam, kas sākotnēji tika uzskatīti par nievājamiem rietumu pagrimuma paraugiem, taču tagad ir kļuvuši par ienesīgu ienākumu avotu konkursu rīkotājiem.

“Es vēlējos parādīt mūsu sabiedrībai, ka tiekšanās pēc skaistuma nav atkarīga no cilvēka vecuma,” stāsta vecākā konkursa dalībniece, 62 gadus vecā Liu Julana, kura lūdza plastiskā ķirurga palīdzību, lai padarītu savu ādu gludu un piepildītu iekritušos vaigus.

Kāda cita dalībniece, kurai neizdevās iekļūt konkursa “Mis Mākslīgais skaistums” finālā, ideāla auguma meklējumos bija izdevusi aptuveni 36 000 ASV dolāru, informē BBC.

Ideja par plastisko operāciju radītā skaistuma konkursu organizatoriem ienāca prātā, kad kāda sieviete gribēja iesūdzēt viņus tiesā par to, ka viņa netika iekļauta tradicionālā skaistumkonkursa finālistu skaitā, kaut arī bija izdevusi sevis uzlabošanai tūkstošiem dolāru.

Pēdējo gadu laikā Ķīnas lielākajās pilsētās kā sēnes pēc lietus ir saradušās neskaitāmas plastiskās ķirurģijas klīnikas, kurās tiek piedāvāti visdažādākie pakalpojumi, sākot no tauku atsūkšanas līdz pat acu pārmodelēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!