Ķīnā sākti vakcīnas pret netipisko pneimoniju jeb smago akūto respiratoro sindromu (SARS) izmēģinājumi ar cilvēkiem, ziņo laikraksts "Beijing Youth Daily".
Četriem brīvprātīgajiem, kas ir 20 līdz 40 gadus veci, sestdien tika injicēta jaunā SARS vakcīna, ko Ķīnas Zinātnes un tehnoloģijas ministrijas speciālisti izstrādājuši sadarbībā ar firmu "Beijing Kexing Vaccine Company", raksta "Beijing Youth Daily".

Šie četri brīvprātīgie kļuvuši par pirmajiem cilvēkiem, kas saņēmuši SARS vakcīnu, kas jau veiksmīgi izmēģināta kazām, zirgiem un pērtiķiem un ir pasargājusi dzīvniekus no inficēšanos ar SARS vīrusu.

Izmēģinājumā iesaistīto cilvēku veselības stāvoklis tuvāko dienu laikā tiks novērots Ķīnas un Japānas draudzības slimnīcā Pekinā.

Pavisam izmēģināt SARS vakcīnu pieteikušies 36 brīvprātīgie.

Ķīniešu zinātnieki, kas izstrādājuši SARS vakcīnu, informēja, ka izmēģinājumu pirmais posms ilgs trīs mēnešus un tajā tiks pārbaudīts, vai vakcīna cilvēkiem ir nekaitīga un iedarbīga.

Ķīnā marta beigās sākās jauns SARS uzliesmojums, kurā tika apstiprināti seši inficēšanās gadījumi un reģistrēti vēl trīs iespējami infekcijas gadījumi. Visi šie gadījumi bija saistīti ar Virusoloģijas institūtu Pekinā.

SARS epidēmijā pagājušajā gadā inficējās astoņi tūkstoši cilvēku un apmēram 800 nomira dažādās pasaules valstīs, galvenokārt Āzijā. No visām pasaules pilsētām SARS vissmagāk skāra Pekinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!