Foto: AFP/Scanpix
Piektdien, 2. septembrī, Ķīnā slēgts pirms nedēļas atklātais gājēju tilts ar stikla grīdu pāri iespaidīgajai Zhangjiajie ielejai Hunaņas provincē, vēsta CNN.

Tilts slēgts lielā pieprasījuma dēļ, informē CNN.

"Mēs esam patīkami pārsteigti, ka tilts piesaistījis ļoti daudz apmeklētāju," sarunā ar CNN uzsvēra Zhangjiajie ielejas mārketinga un pārdošanas departamenta pārstāvis.

Viņš norādījis, ka dienā tiltu varēja šķērsot līdz 8000 apmeklētāju dienā, bet to pieprasījums bijis desmit reizes lielāks.

Kad Zhangjiajie ielejas mārketinga un pārdošanas departamenta pārstāvim CNN jautāja par to, vai tilts tika slēgts, jo tajā bija radušies bojājumi, viņš to noliedzis, norādot, ka "neesot bijis nekādu problēmu". Tāpat viņš uzsvēra, ka nebija arī nekādu nelaimes gadījumu.

Tiesa, mārketinga un pārdošanas departamenta pārstāvis nenorādījis, kad tilts tiks atkal atvērts apmeklētājiem.

Jau ziņots, ka 20. augustā apmeklētājiem tika atvērts ilgi gaidītais gājēju tilts ar stikla grīdu pāri iespaidīgajai Zhangjiajie ielejai Hunaņas provincē.

Pirmajās dienās pēc atklāšanas to pārpludinājuši ziņkārīgu tūristu pūļi, kas steidz uzņemt satriecošas fotogrāfijas. Zem tilta stikla grīdas atrodas 300 metrus dziļa aiza.

Jaunais tilts ir 430 metrus garš un sešus metrus plats. Tas pārspējis līdz šim garāko trošu tiltu, kas atrodas Austrijā, Tirolē – 405 metrus garo "Highline179", kas savukārt ir par 15 metriem garāks nekā "Kokonoe Yume" tilts Japānā. Šo tiltu bija paredzēts atklāt jau pērnā gada rudenī, bet vērienīgie būvdarbi aizkavējās.

Zhangjiajie fantastiskais dabas parks, kur atklāts jaunais tilts, ir vieta, kur atrodas arī Ķīnas Lielais kanjons, Tjanmeņa kalns un daudzas citas neparastas un tūristu iecienītas apskates vietas. Tas atrodas Hunaņas provincē. Šis nacionālais parks izmantots dažādu fantastikas un pasaku filmu uzņemšanai, piemēram, starp akmens stabiem lidinājās zilie ļaudis dāsni oskarotajā filmā "Avatars", raksta "Atlasobscura".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!