Фото: AP/Scanpix/LETA

Lai veicinātu dzimstības palielināšanos, Ķīnas dienvidrietumu provincē Sičuaņā valdība atļaus neprecētiem cilvēkiem audzināt bērnus un iegūt pabalstus, kādus līdz šim saņēma tikai precēti pāri, ziņo aģentūra "Reuters".

No 15. februāra ikvienai personai, kura vēlas pēcnācējus, būs atļauts reģistrēt bērnus bez skaita ierobežojuma.

Līdz šim valdība noteica, ka tikai precētas sievietes likumīgi drīkst dzemdēt bērnus, bet, ņemot vērā, ka laulības un dzimstības rādītāji pēdējos gados ir strauji kritušies, varasiestādes atjaunos 2019. gada noteikumus, kas palīdz neprecētiem cilvēkiem, kuriem ir bērni.

"Šī lēmuma mērķis ir veicināt ilgtermiņa un balansētu populācijas pieaugumu," savā mājaslapā paziņoja Sičuaņas Veselības komisija. Līdz šim komisija ļāva reģistrēties tikai precētiem pāriem un dzemdēt līdz diviem bērniem.

Nacionāla reģistrācijas sistēma pāriem vienmēr nodrošināja apdrošināšanu grūtniecības laikā, kas sedz medicīniskās izmaksas, kamēr atļauj sievietei saņemt apmaksātu dekrētu. Šīs atlaides no februāra piešķirs arī neprecētām sievietēm un vīriešiem Sičuaņā.

"Delfi" jau ziņoja, ka pērnajā gadā Ķīnas populācija samazinājās pirmo reizi 60 gadu laikā. Liels faktors Ķīnas demogrāfiskajās problēmās bija viena bērna politika, kas Ķīnā bija no 1980. līdz 2015. gadam.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !