Gāzes eksplozijā, kas notikusi Ķīnas ziemeļaustrumos, Heilundzjanas provinces ogļraktuvēs, kurās tika nodarbināti cietumnieki, gājuši bojā 37 cilvēki, ceturtdien informēja vietējās amatpersonas.
Sprādziens notika pirmdien pēcpusdienā Pinaņas raktuvē, provinces dienvidaustrumos, aģentūrai AFP pa telefonu sacīja raktuvju amatpersona.

Raktuvēs strādā Dzjisji pilsētas labošanas darbu kolonijas ieslodzītie, un 36 no sprādzienā bojāgājušajiem bijuši cietumnieki.

Sprādziena brīdī raktuvē atradās vairāk nekā 40 cilvēku, un glābšanas darbiniekiem izdevās evakuēt visus, kas bija palikuši dzīvi pēc pirmā sprādziena, sacīja amatpersona.

Ķīna ir pasaules lielākā akmeņogļu ražotāja un patērētāja, un neatkarīgie analītiķi lēš, ka ik gadus Ķīnas ogļraktuvēs iet bojā vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Valdība sākusi kampaņu par vairāku tūkstošu raktuvju, īpaši nelielo un bīstamo, likvidēšanu, lai novērstu pārprodukciju un cenu pazemināšanos, kā arī lai uzlabotu darba drošību šajā nozarē.

Taču daudzas no raktuvēm, kas uz īsu laiku bija slēgtas, atsākušas darbu, jo īpašnieki nevēlas atteikties no peļņas avota, un nepilnīgās uzraudzības dēļ raktuvēs bieži notiek negadījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!