Tiesa Ķīnā piespriedusi nāvessodu sešiem apsūdzētajiem, kas bija uzpirkuši no nabadzīgiem vecākiem un pārdevuši tālāk zīdaiņus, ziņoja Ķīnas starptautiskā radiostacija.
Pārējiem bērnu kontrabandas grupējuma locekļiem Guansji provinces Juiliņas pilsētas tiesa piespriedusi dažāda ilguma cietumsodus, informē radiostacija.

Pēc internetā publicētajiem tiesas materiāliem, šis noziedzīgais grupējums ar medicīnas darbinieku palīdzību uzpirka jaundzimušos no vecākiem, maksājot 100 juaņu (6,7 latus) par bērnu.

Tiesa konstatēja, ka pavisam bandas locekļi bija pārdevuši 118 zīdaiņus. Bērnu kontrabandisti darbojās Guansji, Henaņas, Aņhojas un Hubejas provincē. Ķīnas tiesībsargājošajām institūcijām izdevās izglābt un atdot vecākiem tikai 41 bērnu.

Zīdaiņu masveida kontrabanda Ķīnā ir saistīta ar šajā valstī oficiāli pieņemto "viena bērna" ģimenes plānošanas politiku un seno tradīciju, atbilstoši kurai dēla piedzimšanu uzskata par daudz vēlamāku nekā meitas, atzīst amatpersonas.

No 118 kontrabandistu uzpirktajiem un tālāk pārdotajiem bērniem 117 bija meitenes, no kurām lielākā daļa bija aptuveni trīs mēnešus vecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!