Ķīnas Tūrisma administrācija devusi rīkojumu tūrisma aģentūrām uzņemties atbildību par nepieklājīgiem un rupjiem ķīniešu ceļotājiem un mācīt viņus citās valstīs pieklājīgi uzvesties, piektdien ziņo valsts laikraksts.
Avīzē "Beijing News" teikts: "Valsts Tūrisma administrācija pieprasa, lai tūrisma aģentūras uzņemtos atbildību par tūristu izglītošanu un padomdošanu viņiem".

Laikrakstā teikts, ka ceļojumu gidi un tūrisma aģentūras, kas nespēs uzņemties šo atbildību vai turpinās radīt sliktu iespaidu, tiks kritizēti, izglītoti un tiem tiks dots rīkojums mainīties. Avīzē tomēr nav minēts, kādi sodamēri varētu tikt piemēroti šī rīkojuma neievērotājiem.

Avīze norāda, ka vairāk nekā 100 ceļojumu aģentūras ir paudušas gatavību "pasludināt karu" necivilizētai uzvedībai, tostarp spļaušanai, skaļām sarunām sabiedriskās vietās, rindu neievērošanai, smēķēšanai tam neparedzētās vietās un nepiemērota apģērba valkāšanai.

Pēc Ķīnas pēdējo gadu straujās ekonomiskās izaugsmes miljoniem ķīniešu jaunbagātnieku pirmoreiz savā dzīvē ir devušies uz citām valstīm, un populārākie ceļojumu mērķi ir Taizeme, Malaizija un Dienvidkoreja. Taču Dienvidaustrumāzijas un Ķīnas avīzēs aizvien biežāk parādās ziņas par nepieklājīgiem ķīniešu tūristiem, kas atteikušies atstāt lidmašīnu, protestējot pret reisa kavēšanos, piegružojuši parkus un spļāvuši viesnīcu istabās.

"Beijing News" uzsver, ka varas iestādes šādu lēmumu pieņēmušas, jo sūdzības gan no pašiem ķīniešiem, gan no citu valstu pilsoņiem jau esot kļuvušas pārāk mulsinošas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!