Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pentagons nav mainījis savu vērtējumu, ka Ķīna tuvāko divu gadu laikā neplāno iebrukt Taivānā, neskatoties uz to, ka Pekina pagājušajā nedēļā ap salu sāka bezprecedenta militārās mācības, raksta "Politico".

Atbildot uz jautājumu par to, vai militārpersonām ir jauns vērtējums par Ķīnas potenciālu iebrukumu Taivānā nākamajos divos gados, ņemot vērā pagājušās nedēļas notikumus, Kolins Kāls, aizsardzības ministra vietnieks politikas jautājumos, īsi sacīja: "Nē ".

Pekina pagājušajā nedēļā rīkoja bezprecedenta militāro mācību sēriju, tādējādi reaģējot uz ASV Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi vizīti Taipejā. Ķīnas armija arī izšāva vairākas raķetes netālu no Taivānas, tostarp vismaz vienu, kas lidoja tieši virs salas.

Kāla komentāri, ka Pentagons nedomā, ka Ķīna drīzumā iebruks Taivānā, atspoguļo ASV prezidenta Džo Baidena administrācijas mēģinājumus mazināt Pekinas veikto militāro mācību nozīmi.

ASV turpina atbalstīt "vienas Ķīnas" politiku un neatzīst Taivānu par atsevišķu valsti, bet Vašingtona atbalsta Taipeju, pārdodot tai ieročus pašaizsardzībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!