Pagājušajā gadā Ķīnā gandrīz par vienu trešdaļu palielinājās nāves gadījumu skaits, kurus izraisījusi saindēšanās ar pārtikas produktiem, pirmdien ziņoja Veselības aizsardzības ministrija, uzsverot, ka Ķīna joprojām saduras ar pārtikas drošuma problēmu.
Ķīna sāka cīņu par pārtikas produktu kvalitātes uzlabošanu pēc vairākiem skandāliem gan Ķīnā, gan ārvalstīs, kas bija saistīti ar standartiem neatbilstošām rotaļlietām, viltotiem medikamentiem un pārtiku, arī ar bojātu mājdzīvnieku barību.

Pagājušajā gadā no saindēšanās ar pārtikas produktiem nomira kopskaitā 258 cilvēki, kas ir mazliet vairāk nekā 2006.gadā, teikts ministrijas publicētajā biļetenā "Health News".

Bija arī 11 gadījumi, kad ar pārtiku saindējās vairāk nekā 100 cilvēku, taču incidentu kopskaits ir samazinājies par mazliet vairāk nekā vienu ceturtdaļu.

Kopumā saslima 13 280 cilvēku, teikts ziņojumā. Nesniedzot izskaidrojumu šiem skaitļiem, tajā teikts, ka šie gadījumi reģistrēti lielākoties gada trešajā ceturksnī.

"Tas ir laiks, kad ir acīmredzama laika apstākļu ietekme," norāda laikraksts, piebilstot, ka lielākā daļa cilvēku saslimuši savās mājās.

Valdība visiem spēkiem cenšas atrisināt pārtikas drošuma jautājumu un pārliecināt cilvēkus, it īpaši šogad pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm, ka uz uzrakstu "Made in China" ("Ražots Ķīnā") var paļauties.

Tomēr Pekina atzīst, ka šīs problēmas visvairāk izpaužas lauku apvidos, kur mazās ražotnes netiek stingri pārraudzītas, un tas daudzos gadījumos izraisījis saindēšanos ar pārtikas produktiem.

Sabiedrības bažas par pārtikas drošumu palielinājās 2004. gadā, kad kādā austrumu provincē nomira 13 zīdaiņi, kuru barošanai bija ticis izmantots viltots piena pulveris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!