Ķīnas austrumu daļā šonedēļ ātrvilciens esot ietriecies grupā dzelzceļa strādnieku, nogalinot 18 cilvēkus, valdība paziņoja piektdien. Tas ir kārtējais pierādījums Ķīnas dzelzceļa sistēmas ārkārtīgi sliktajam stāvoklim, raksta AFP.
Trešdienas vakara incidentā Šandongas provincē ievainoti tika vēl deviņi strādnieki. Viņi bija remontējuši kādu sliežu posmu, kad pa to ar 120 kilometru stundā ātrumu traucās vilciens.

Valsts televīzija ziņo, ka remontdarbu veikšanas posmā nakts laikā vilcieniem ir ieviests ātruma ierobežojums, tomēr strādnieki bija sākuši darbu neilgu laiku pirms ierobežojuma stāšanās spēkā.

Bojā gājušie strādāja valstij piederošajā Ķīnas dzelzceļa 16.grupā, kas veic darbus Dzelzceļa ministrijas uzdevumā. Pagaidām nav skaidrs, kāpēc valdība tik ilgi kavējās ar šī incidenta atklāšanu sabiedrībai, tomēr Ķīnā ir visai ierasts, ka uzņēmumi un vietējās amatpersonas neziņo par nelaimes gadījumiem, lai izvairītos no soda. Kompānijas pārstāvji gan norāda, ka slikto laika apstākļu dēļ neveicās izmeklēšana, tāpēc informācija tikusi izplatīta novēloti.

Nelaimes gadījums noticis neilgi pirms nacionālajām brīvdienām februāra sākumā, kad, pēc Dzelzceļa ministrijas aplēsēm, dzelzceļa transporta pakalpojumus kopumā varētu izmantot 178,6 miljoni pasažieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!