Ķīnas leģendārais "Lohnesas monstrs" atkal uzpeldējis, un vietējās amatpersonas ziņojušas par vairāku noslēpumainu radību redzēšanu Čanbai kalnu ezerā netālu no robežas ar Ziemeļkoreju.
Ziņas par dīvaina zvēra ieraudzīšanu sāka izplatīties vairāk nekā pirms gadsimta, taču tāpat kā ar Skotijas Lohnesas slaveno Nesiju, ziņas ir atšķirīgas un nav apstiprinātas.

11.jūlija rītā amatpersonas pamanīja ezerā peldam vairākas mistiskas būtnes, ziņo laikraksts "Beijing Youth Daily".

"Apmēram 50 minūšu laikā briesmoņi parādījās piecas reizes," sacīja viena amatpersona. "Reizēm tas bija viens, reizēm - vairāki. Pēdējā reizē to bija pat līdz 20." Amatpersona sacīja, ka radības tika novērotas no divu līdz trīs kilometru attāluma un izskatījās kā balti vai melni plankumi, taču pēc ūdens ņirboņas viņš ar citiem vērotājiem konstatējis, ka peldošie plankumi ir dzīvas būtnes.

1903.gadā, kā minēts vietējos pierakstos, milzu bifeli atgādinoša noslēpumaina radība ar apdullinošu rēkoņu izlēca no ūdens un mēģināja uzbrukt trijiem cilvēkiem, un vienam izdevās zvēru vēderā sašaut sešas reizes. Ievainotais briesmonis ienira atpakaļ ūdenī. Nesenākās liecībās zvēra galva salīdzināta ar cilvēka galvu, lielām apaļām acīm, uz priekšu izvirzītu muti un 1,2 līdz 1,5 metru garu kaklu. Zvēram kakla daļa ar baltu gredzenu nodalīta no pārējā ķermeņa, bet āda bijusi gluda un pelēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!