Foto: Publicitātes foto

Ķīnas kompānija ieguldīs 165 miljonus ASV dolāru (121 miljonu eiro) avarējušā lainera "Titāniks" pilna izmēra kopijas izveidošanā, kas kļūs par galveno tūristu pievilinātāju atrakciju parkā.

"Titāniks" nogrima 1912.gada 15.aprīlī, pirmā ceļojuma no Sauthemptonas uz Ņujorku laikā saduroties ar aisbergu. Avārijā gāja bojā vairāk nekā 1500 pasažieri un apkalpes locekļi.

1997.gadā iznāca režisora Džeimsa Kamerona slavenā filma "Titanic" ("Titāniks") ar aktieriem Leonardo di Kaprio un Keitu Vinsletu galvenajā lomā, kas ir ļoti populāra arī Ķīnā.

Mazpazīstama ķīniešu energokompānija "Seven Star Energy Investment" paziņojusi, ka replika būs galvenā izprieca Sičuaņas atrakciju parkā, vēsta laikraksts "South China Morning Post".

""Titānikam" grimstot, vislielākajā mērā izkristalizējās cilvēka būtība, atbildība un tas, ka gars stāv pāri visām robežām un ir mūžīgs," sacīja uzņēmuma vadītājs Su Šaodzjuņs. "Mēs nolēmām uzbūvēt "Titāniku" Ķīnā, lai to mantotu arī austrumi."

270 metru garo kuģi plānots atklāt pēc diviem gadiem.

Kompānija "Seven Star Energy Investment" nav vienīgā, kas plāno izveidot leģendārā lainera kopiju. Ekstravagantais austrāliešu miljardieris Klaivs Palmers 2012.gadā paziņoja par ieceri uzbūvēt "Titāniku II". 2016.gadā tas šķērsos Atlantijas okeānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!