Foto: F64

Ķīnas mediji aizstāv Pekinas rīcību, uzliekot veto ANO Drošības padomes rezolūcijai, kurā tika nosodīta Sīrijas režīma vardarbība pret protestētājiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ķīnas galvenais angļu valodā izdotais laikraksts “China Daily” publicējis rakstu, kurā rietumvalstu pozīcija, pieprasot Sīrijas prezidenta Bašara al Asada atkāpšanos, nosaukta par kļūdainu.

Rezolūcijas, kas izdara spiedienu uz Sīrijas valdību un pieprasa prezidenta atkāpšanos, pieņemšana dotu signālu bruņotajām grupām un valdības oponentiem, ka viņus atbalsta starptautiskā sabiedrība, vēsta laikraksts.

Tas situāciju Sīrijā padarītu vēl sarežģītāku, teikts rakstā.

Publikācijas autori ilustrē situāciju ar Lībijas piemēru, atgādinot, ka ilggadējā Lībijas vadītāja pulkveža Muamara Kadafi režīma gāšana nav atnesusi lībiešiem brīvību un demokrātiju, bet gan pietuvinājusi valsti pilsoņu karam.

Savukārt Ķīnas Komunistiskās partija savā redakcionālajā slejā skaidro, ka veto uzlikšana rezolūcijai “nenozīmē, ka mēs atļausim turpināties pašreizējam šausmīgajam lietu stāvoklim”.
Jau ziņots, ka Krievija un Ķīna arī 5.oktobrī uzlika veto ANO Drošības padomes rezolūcijai, kurā bija nosodīta Sīrijas režīma vardarbība pret protestētājiem.
Krievijas un Ķīnas rīcību asi kritizējušas daudzas pasaules valstis.
Situācija Sīrijā ir būtiski saasinājusies, jo sestdienas naktī Sīrijas armijas artilērijas apšaudē valsts trešajā lielākajā pilsētā Homsā tika nogalināti vairāk nekā 200 cilvēki.
Maskava kategoriski iestājas pret aicinājumiem censties panākt režīma maiņu Sīrijā, kas ir svarīga Krievijas bruņojuma importētāja. Sīrijas ostā Tartusā atrodas Krievijas jūras kara flotes materiāli tehniskā atbalsta punkts.
Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) janvāra beigās atzina, ka vairs nespēj izsekot Sīrijas nemieros bojāgājušo skaitam, bet pirms tam aprēķināja, ka tas pārsniedz 5400 cilvēku. Saskaņā ar organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem bojāgājušo skaits ir apmēram 6000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!