Foto: Reuters/Scanpix
Šī gada pirmajā ceturksnī Ķīnā vissliktākā gaisa kvalitāte piesārņojuma dēļ bija Sjiņdzjanas Uiguru autonomā rajona galvaspilsētā Urumči, vēsta Ķīnas ziņu aģentūra "Sjiņhua", atsaucoties uz Vides aizsardzības ministrijas informāciju.

Gada pirmajos trijos mēnešos Urumči cieta no gaisa piesārņojuma vairāk nekā 50 % no visām dienām, liecina ministrijas publicētais ceturkšņa saraksts, kurā ir pilsētas ar vissliktāko gaisa kvalitāti.

Sjiņdzjanas galvaspilsētai šajā sarakstā sekoja Hebejas provinces Baodinas un Sjintajas pilsētas un Henaņas provinces Džendžovas pilsēta.

Nākamās pilsētas šajā sarakstā ir Hebejas provinces Šidzjadžuanas, Henšujas, Haņdaņas un Tanšaņas pilsētas, Šaņdunas provinces galvaspilsēta Dzinaņa un Šaaņsji provinces galvaspilsēta Sjiaņa.

Ķīnas galvaspilsēta Pekina, kas ieguvusi bēdīgu slavu gaisa kvalitātes ziņā, šoreiz neiekļuva piesārņotāko pilsētu pirmajā desmitā.

Ar smogu bēdīgi slavenais Pekinas-Tjaņdziņas-Hebejas reģions pirmajā ceturksnī cieta no gaisa piesārņojuma vidēji 40,3 % no visām dienām, kas ir ievērojams uzlabojums salīdzinājumā ar analoģisku pērnā gada periodu.

338 pilsētās, par kurām bija pieejami dati, martā tīrs gaiss bija 71,3 % no visām dienām – par 4 procentpunktiem mazāk nekā pērnā gada martā.

10 pilsētas ar vislabāko gaisa kvalitāti bija Haikova, Lhasa, Huidžova, Sjameņa, Džoušaņa, Šendžeņa, Dzjanmeņa, Džuhaja, Fudžova un Džunšaņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!