Foto: AFP/Scanpix
Ķīnas policija likvidējusi noziedzīgu grupējumu, kurš nodarbojies ar bērnu tirdzniecību, un no noziedznieku gūsta atbrīvojusi 31 bērnu, vēsta aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Noziedzīgais grupējums darbojies Juņnaņas provincē. Tā locekļi izpirkuši bērnus to vēcākiem vai starpniekiem Juņnaņas provincē par aptuveni 1600 dolāriem (904 lati), bet pārdeva tūkstoš kilometru tālāk Šaņdunas un Hebei provincēs par aptuveni trīs līdz astoņiem tūkstošiem dolāru (1700 – 4524 lati).

Pusgadu ilgās operācijas laikā aizturēti 76 grupējuma locekļi.

2011. gadā Ķīnā tika izmeklēti vairāk nekā pieci tūkstoši mazgadīgu bērnu nolaupīšanas gadījumu, liecina oficiālā informācija. Bērnus zog vai izpērk no vecākiem nabadzīgos valsts reģionos un pārdod bezbērnu ģimenēm, vai padara par ubagiem.

Pagājušā gada laikā policija atbrīvojusi 8660 bērnu. Ķīnā arī notiek sociālā akcija "Nofotografē ubagu", kurā iedzīvotāji tiek aicināti fotografēt sastaptos mazgadīgos ubagus un ievietot to bildes internetā, lai vecāki varētu atrast savus pazudušos bērnus, vēsta "RIA Novosti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!