Sadursmes izcēlās starp Ķīnas hanu kopienas un musulmaņu etnisko grupu. Tika nodedzinātas vairākas mājas un iedzīvotāji piedalījās cīniņos, izmantojot lauksaimniecības darbarīkus.

Sadursmes sākās pagājušajā nedēļā pēc tam, kad taksometra vadītājs no musulmaņu minoritātes sabrauca kādu sešus gadus vecu meiteni, kura piederēja pie hanu kopienas.

Ķīnas oficiālie masu mediji vēl nav ziņojuši par šīm sadursmēm, un vietējie iedzīvotāji apšauba rietumu preses sniegto informāciju par 150 bojā gājušajiem, apgalvojot, ka tāds varētu būt tikai ievainoto skaits.

Sadursmju iemesls varētu būt arī musulmaņu smago mašīnu šoferi, kuriem pēc autovadītāju streika uzbruka hanu ciematu iedzīvotāji.

Sadursmju laikā tika nodedzinātas vairākas mājas un sagrauta ķieģeļu ražošanas rūpnīca. Iedzīvotāji neuzdrošinājās iet ārā no savām mājām, tika pārtraukta jebkāda transporta kustība.

Musulmaņu skaits šajā reģionā ir 8,5 miljoni, un vardarbības izpausmes attiecībās ar hanu kopienu nav ierasta parādība. Taču Ķīnas ekonomiskā izaugsme rada arvien lielāku plaisu starp bagātajiem un nabadzīgajiem iedzīvotājiem, un pēdējo zemais dzīves līmenis rada neapmierinātību un izraisa vardarbīgas etniskās sadursmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!