Foto: Kadrs no video
Ķīnas uzņēmums "Qiaobi" sestdien atvainojās par veļas balinātāja reklāmu, kas sabiedrībā raisīja plašu firmas nosodīšanu rasismā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Balinātāja ražotājs "Qiaobi" paziņoja, ka stingri nosoda rasu diskrimināciju un atvainojās par to, ka reklāma radījusi tik asu reakciju. Vēl pirms dažām dienām uzņēmums paziņoja, ka videoklipa kritiķi ir pārāk jūtīgi, raksta BBC.

Sestdienas paziņojumā uzņēmums nosodīja ārvalstu medijus, kas, pēc uzņēmuma domām, vainojami reklāmas nonākšanā pie tik plašas sabiedrības.

Balināšanas līdzekļa videoklips tika publicēts martā, bet plašāku interneta lietotāju uzmanību tas izpelnījās vien šonedēļ. Pēdējās dienās portālā "Youtube" to noskatījušies vairāk nekā 6,5 miljoni cilvēku.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Ķīnas uzņēmums "Qiaobi" publicējis veļas balinātāja reklāmu, kas no vairākiem interneta lietotājiem un portāliem izpelnījusies kritiku par rasismu. Spriežot pēc reklāmas video, veļas mazgāšanas līdzeklis ne tikai netīrus kreklus padara spoži baltus, bet spēj mainīt arī melnādainu cilvēku rasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!