Foto: AP/Scanpix

Ķīnas vadošā laikraksta "Southern Weekly" žurnālisti pirmdien izgājuši ielās, lai protestētu pret cenzūru, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nemieri uzplaiksnīja aizvadītajā nedēļā, kad atklājās, ka Jaungada laikraksta numurā raksts, kurā valdība mudināta uz reformām, nomainīts ar valdības oficiālo propagandu. Laikraksta darbinieki vēstulē mudināja atkāpties valsts propagandas departamenta vadītāju, iebilstot pret šādu mediju ietekmēšanu. Neapmierinātība no jauna uzplaiksnīja pēc tam, kad ietekmēta tika arī laikraksta interneta versija.

Laikraksta atbalstītāji sapulcējušies pie tā durvīm, vēsta mediji. Daži no sanākušajiem tur rokās plakātus uz kuriem rakstīts: "Mēs vēlamies neatkarīgus medijus, demokrātiju un konstitucionālismu".

Streiku pieteikuši apmēram 100 laikraksta redakcija darbinieki, protestējot pret spiedienu, ko pret mediju vērš vadošās partijas. BBC korespondēts no Ķīnas vēstījis - šī ir pirmā reize, kad žurnālisti atklāti pavēsta par dažādo viedokli starp medijiem un valdību.

BBC norāda, ka Ķīnas medijus uzrauga tā dēvētā propagandas nodaļa, kura bieži atbalsta laikrakstu satura mainīšanu pret tādu, kas saskan ar vadošās partijas viedokli. "Southern Weekly" ir lasītākais laikraksts Ķīnā, kurš izcēlies ar lielu rezonansi izraisījušu pētījumu publicēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!