Ķīnā uzsākta jauna armijas rekrutēšanas reklāmas kampaņa, kuras galvenais mērķis ir aicināt jauniešus savu karjeru veidot profesionālajā armijā.

Kamēr rekrutēšanas video pats par sevi daudz neatšķiras no citiem līdzīgiem dažādu valstu armiju publicētajiem pašreklāmas klipiem, kādi tiek veidoti visā pasaulē, Ķīna pārsteidz ar patiesu spraigumu un repošanu, kas pēc reklāmas radītāju domām labāk uzrunās jauno paaudzi. Līdz šim pasaules apdzīvotākā valsts rekrutēšanas video rullīšos tradicionāli izmantojusi vien armijas orķestru ieskaņotas melodijas.

"Karavīru prātos vienmēr ir operācijas, acu priekšā - ienaidnieki, uz pleciem - atbildība un sirdīs kaisle. Karš var sākties jebkurā brīdī. Vai tu tam esi gatavs?" skan ritmiski rīmētie vārdi reklāmas videoklipā.

Kampaņas cenšas labot Tautas atbrīvošanas armijas tēlu pašu tautiešu acīs, vēstot, ka tā vairs nav vāja un slikti bruņota, bet gan spēcīga un ekipēta ar jaunāko un modernāko bruņojumu.

Patlaban Ķīnas armijā dien 2,3 miljoni cilvēku, kā arī tai ir aptuveni pusmiljons rezervistu. Tās militārais budžets ir otrs lielākais pasaulē, atpaliekot vienīgi no ASV. Šogad tas veido aptuveni 128 miljardus ASV dolāru jeb 1,5% no Ķīnas IKP.

Patlaban armijā tiek veiktas visaptverošas strukturālās reformas, kuru mērķis ir veicināt efektivitāti, kā arī izskaust tās dažādajos vadības līmeņos pastāvošo korupciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!