Foto: Lecafelkf
Ļoti daudzi kapsētas uzskata par izšķērdīgu zemes izmantošanu, izvēloties kremēšanu un pelnu kompaktāku apglabāšanu, kāda ķīniešu dizaineru grupa nākusi klajā ar priekšlikumu, kā šo situāciju labot. Ķīnieši piedāvā pārvērst kapu apbedījumus par saules enerģijas avotu.

Jau vairākus gadus darbojas projekts "E-Tomb", kura veidotāji piedāvā kapu plāksnes pārvērst par īstu multimediju prezentāciju par apglabāto, demonstrējot fotogrāfijas no aizgājēja dzīves, publicējot viņa dzīves stāstu un pat ļaujot noklausīties viņa iemīļotākās dziesmas.

Nav skaidrs, vai citas ķīniešu kompānijas "Lecafelkf" dizaineri ir informēti par projektu "E-tomb", nākot klajā ar citu, samērā neparastu plānu, kā apbedījumus pārvērst par lietderīgi izmantojamu un progresīvu teritoriju.

"Lecafelkf" piedāvā papildināt kapakmeņus ar sabiedrībai derīgu funkciju, proti, ķīnieši uzskata, ka kapu plākšņu nākotne ir - saules baterijas, kas ražo "zaļo" enerģiju.

Ja katru kapakmeni aprīkotu ar saules paneli, iegūtu pietiekami jaudīgu elektrostaciju, kas nodrošinātu ar enerģiju desmitiem un pat simtiem namu, kas atrodas tuvējā apkaimē.

Apbedīšanas pakalpojumu bizness jau tā ir visnotaļ ienesīgs - gan kapsētu īpašniekiem, gan tiem, kas nodrošina pakalpojumus. Pārvēršot kapsētas par saules enerģijas elektrostacijām, šie ienākumi būtu vēl lielāki, jo "zaļā" enerģija tiek vērtēta aizvien augstāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!