Foto: Reuters/Scanpix
Vincenta van Goga gleznu "Klusā daba, vāze ar margrietiņām un magonēm" par "Sotheby's" izsolē 62 miljoniem dolāru nopircis viens no Ķīnas bagātākajiem cilvēkiem, filmu moguls Vans Žondzjuns, ziņo aģentūra AFP, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

Žondzjuns, kam pieder ietekmīgā "Huayi Brothers" filmu studija, nosolījis 1980.gadā tapušo gleznu par 61,8 miljoniem dolāru (50,1 miljoni eiro). Pirms "Sotheby's" izsoles tā tika novērtēta par 30 līdz 50 miljoniem dolāru.

Žondzjuns ir pēdējais no ķīniešu bagātniekiem, kas nolēmuši investēt mākslas priekšmetos - pērn miljardiera Vana Dzjanlina "Wanda Group" par 28 miljoniem dolāru iegādājās Pablo Pikaso gleznu "Klods un Paloma". Pirms izsoles tika prognozēts, ka to varētu iegādāties par 12 miljoniem dolāru.

Kā Dzjanlins toreiz, tā arī Žondzjuns tagad tiek apvainoti patriotisma trūkumā un viņu pirkumu vērtība apšaubīta. "Viens trakais nopircis cita trakā zīmējumu," kāds ironizē ķīniešu "Sina Twitter" ekvivalentā "Weibo". "Tā viņš tērē investoru naudu? Kāda bezjēdzība!" raksta cits tīkla lietotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!