Ķīnas amatpersonas atklājušas, ka vairākums sieviešu valstī vēlētos vairāk par vienu bērnu, taču stingrie likumi netiks mainīti, piektdien vēsta BBC.

Kā norāda ģimenes plānošanas ierēdņi, pētījumu rezultāti liecina, ka 70% ķīniešu sieviešu vēlētos divus vai vairāk bērnus.

Tomēr ģimenes, kas ignorē Ķīnas viena bērna politiku, maksā sodus un bieži pat saskaras ar diskrimināciju darbā.

Amatpersonas norāda, ka stingrais likums, kas netiks atvieglots, novērsis simtiem miljonu piedzimšanu un palīdzējis palielināt cilvēku labklājību.

Ģimenes plānošanas pētījums tika veikts 2006. gadā, bet tā rezultāti nākuši atklātībā tikai tagad.

Ķīna ar 1,3 miljardiem iedzīvotāju ir viena no apdzīvotākajām pasaules valstīm. Kopš 1970. gadu beigām ķīniešu ģimenēs drīkst būt tikai viens bērns.

"China Daily" vēsta, ka vecāki gribētu vismaz vienu dēlu un vienu meitu. Turklāt ķīniešu sievietes uzskata, ka viens bērns ģimenē cieš no vientulības un var tikt izlutināts, kļūstot par egoistu.

Daudzus bērnus Ķīnā pat sauc par "mazajiem imperatoriem", ņemot vērā lielu mīlestību un uzmanību, ko viņiem dāvā vecāki.

Ķīnas viena bērna politiku pretrunīgi vērtē gan pašā valstī, gan ārzemes, jo tās ietvaros tiek veikti piespiedu aborti un vērojamas citas nevēlamās sekas.

To vaino arī par dzimumu līdzsvara izjaukšanu, jo tradicionālā vēlme ģimenē audzināt zēnu daudzus vecākus pamudina izvēlēties abortu un atbrīvoties no meitenes embrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!