Foto: AP/Scanpix
Sešus gadus vecajam zēnam, kuram augustā Ķīnas ziemeļos kāda sieviete izrāvusi abas acis, pāri nodarījusi varētu būt paša tante, atsaucoties uz policijas teikto Ķīnas medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Zēna Guo Bina tante sešas dienas pēc šausminošā incidenta izdarījusi pašnāvību ielecot akā, bet uz sievietes drēbēm atrastas zēna asinis, paziņoja policija.

Ģimenei ar savu radinieci nekādas nesaskaņas nav bijušas, aģentūrai AP pastāstīja cietušā bērna māte. "Es esmu dzirdējusi baumojam, ka mums esot strīds par to, kurš rūpēsies par vecotēvu, bet tie ir meli," norādīja sieviete.

Bez atlīdzības ārstēt cietušo zēnu ir piedāvājusi Honkongas acu ekspertu komanda, iespējams, pat palīdzēt ielikt elektroniskās acis, kas palīdzētu izšķirt gaismu un priekšmetu kontūras, ziņo laikraksts "China Morning Post".

24. augusta brutālais noziegums Šaņsji provinces Ļiņfeņas pilsētas lauku apvidū pamatīgi šokēja Ķīnas iedzīvotājus.

Zēnu bez acīm un asinīm notraipītu atraduši viņa vecāki. Tika ziņots, ka bērnu ar viltu laukā ievilinājusi kāda sieviete, kas pēc tam izrāvusi viņa acu ābolus, kurus policija atrada turpat notikuma vietā.

Ķīnas mediji iepriekš minēja iespējamību, ka acu radzenes paņemtas pārdošanas nolūkos, jo Ķīnā pietrūkst orgānu donoru, tomēr policija šo versiju noraidīja, jo acu radzenes bijušas savā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!