Foto: F64
Atspirdzinošo dzērienu ražotāja "Coca-Cola" kompānijas filiāle Ķīnas dienvidrietumu Guansji Džuanu autonomajā reģionā atteikusies izsniegt dzērienu vīrietim, kurš savācis 100 000 "laimīgos" pudeļu korķīšus ar uzrakstu "Iegūsti 330ml Kolas par brīvu", vēsta laikraksts "Shanghai Daily".

Naņninas pilsētas iedzīvotājs uzvārdā He medijiem pastāstīja, ka uzņēmums "Coca-Cola Beverages Co Ltd" reklamēja, ka katrs cilvēks var laimēt dzēriena pudeli par brīvu, ja iegūst "laimīgo" korķīti.

Apķērīgais vīrietis noalgojis darbiniekus un, šķirojot atkritumus, savācis vairāk nekā 100 000 "laimīgo" korķīšu. Turklāt šai nodarbē viņš esot iztērējis 18 927 dolārus (10 259 lati). He jau iepriekš esot nodarbojies ar korķīšu vākšanu un mainījis tos pret dzēriena pudelēm, bet šoreiz kompānija viņam gāzēto dzērienu nav izsniegusi.

"Coca-Cola" esot norādījusi, ka korķīšu akcija ir paredzēta pārdošanas veicināšanai, iedrošinot pircējus, bet He neesot normāls patērētājs.

He kopš jūlija sākuma kompānijai esot zvanījis jau 100 reizes, bet viņa prasības ir noraidītas, minot dažādus iemeslus. Tagad balvu saņemšanas pēdējais termiņš ir jau pagājis.

Kamēr He var pierādīt, ka korķīši ir iegūtu legāli un ka tie ir īsti, kompānijai nav iemesla neizsniegt viņam balvu, norāda Naņniņas advokāts Žao Mingtangs. Turklāt, ja He var pierādīt, ka zvanījis kompānijai pirms akcijas beigām, tai jāuzņemas atbildība par balvas neizsniegšanu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!