Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kioto notikušo ugunsgrēku animācijas studijā policija izmeklē kā ļaunprātīgu dedzināšanu un slepkavību, paziņoja Japānas policija.

Ugunsgrēkā studijā "Kyoto Animation" ceturtdien gāja bojā 34 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti tika ievainoti. Ugunsnelaime satricināja "anime" filmu žanra cienītājus un jomas pārstāvjus visa pasaulē.

Kioto policija piektdien identificēja 41 gadu veco vīrieti Sindzji Aoba kā aizdomās turēto par ugunsgrēka izraisīšanu. Parasti Japānas policija nogaida līdz formālai aizturēšanai un tikai tad paziņo detalizētu informāciju par lietu.

Policijas pārstāvis žurnālistiem paziņoja, ka ir noskaidrots, ka notikušais bija ļaunprātīga dedzināšana un slepkavība. Aobas veselības stāvoklis pēc ugunsgrēka ir smags un viņam ir plaši ķermeņa apdegumi.

Ugunsdzēsēji cīnījās ar liesmām un izdzīvojušo glābšanu, kad vietējais iedzīvotājs ievēroja vīrieti, iespējams Aobu, kurš apgūlies uz soliņa netālu no studijas esošajā parkā, vēstīja aģentūra "Jiji Press". Policijai ir aizdomas, ka Aoba parkā uzturējies vairākas dienas, lai slepeni novērotu studiju.

Vietējie mediji vēstīja, ka Aoba trīs ar pusi gadus ir pavadījis cietumā par naudas zādzību no veikala. Policija paziņoja, ka aizdomās turētā nodarbošanās nav zināma. Atsevišķos medijos izskanējis, ka Aoba vainoja kompāniju par viņa darba zādzību, bet kompānijas vadība sestdien paziņoja, ka nekad nav saņemts neviens Aobas pieteikums.

Cilvēki sestdien turpināja pieminēt bojāgājušos un pie "Kyoto Animation" ēkas nolika ziedus. "Anime" fani notikušo dēvē par teroraktu pret savu kopienu. 1981.gadā dibinātā studija "Kyoto Animation" nav lielākā Japānā, tomēr "anime" žanra cienītāju vidū tā ir pazīstama ar tādiem televīzijas seriāliem kā "Haruhi Sudzumijas melanholija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!