Kiprā otrdien no rīta nosēdusies nolaupīta Ēģiptes lidsabiedrības "Egyptair" pasažieru lidmašīna ar vairākiem desmitiem pasažieru uz klāja. Pēc vairāku stundu pārrunām visi cilvēki atbrīvoti un lidaparāta nolaupītājs arestēts, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ēģiptes iekšzemes reisa "Airbus A320" lidmašīna pacēlusies Aleksandrijā, un tai bija jādodas uz galvaspilsētu Kairu, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Nolaupītājs, kurš apgalvojis, ka viņam ir spridzekļu josta, pavēlējis ekipāžai lidot uz Kipru un lidaparāts nosēdies Larnakas lidostā. Pēc tam uzbrucējs visus pasažierus atbrīvojis, par ķīlniekiem paturot vien četrus ārzemniekus un apkalpi, ziņoja aģentūra AFP.

Vēlāk ziņots, ka lidmašīnā, neskaitot pašu nolaupītāju, palikuši četri apkalpes locekļi un trīs pasažieri. Pēcpusdienā Kipras mediji paziņoja, ka lidmašīnas nolaupītājs ir aizturēts un visi ķīlnieki atbrīvoti.

Nolaupītājs tiek identificēts kā Seifs Eldins Mustafa. Amatpersonas apšaubīja, ka nolaupītājam patiešām varētu būt bijušas īstas sprāgstvielas, ziņoja "The Independent". Pēc incidenta amatpersonas apstiprināja, ka sprāgstvielu josta nav bijusi īsta.

Sākotnēji Ēģiptes amatpersonas par nolaupītāju kļūdaini nosauca Ibrahimu Samahum. Samaha, kurš esot bijis lidmašīnas pasažieris, raidsabierībai BBC apliecināja, ka ar nolaupīšanu viņam neesot nekāda sakara.

Kipras mediji ziņo, ka nolaupītājs, domājams, darbojies viens un rīkojies "personīgu iemeslu" dēļ. Kiprā dzīvojot viņa bijusī sieva, ar kuru viņš pieprasījis tikšanos.

Nolaupītājs, "šķiet, ir iemīlējies", aģentūrai AP pastāstījusi kāda Kipras amatpersona. Vīrietis pārrunu veicējiem atklājis sievietes vārdu un palūdzis nodot viņai vēsti.

Kipras amatpersonas noliedz, ka notikušais būtu terorakts. Bet izskanēja arī ziņas, ka viņš pieprasījis atbrīvot politieslodzītos Ēģiptē.

Lidmašīnā sākotnēji esot atradies 81 cilvēks, vēsta vairāki mediji, taču, atsaucoties uz Aleksandrijas lidostas amatpersonu, BBC ziņo par mazāku pasažieru skaitu. Pēc viņu informācijas lidaparātā atradušies astoņi amerikāņi, četri briti, četri nīderlandieši, divi beļģi, viens itālis un 30 ēģiptieši.

Pirms tam ziņots, ka nolaupītājs atļāvis lidmašīnu pamest sievietēm un bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!