Foto: LETA
Kirgizstānā apsūdzētais, kurš tiek tiesāts par laupīšanu, aizbēdzis no saviem apsargiem pa logu kopīga pirts apmeklējuma laikā.

Kirgizstānas Ģenerālprokuratūras preses dienestā pirmdien informēja, ka valsts ziemeļos esošā Čujas apgabala Alamudunas rajona iekšlietu orgānu konvoja grupas vecākais no Alamudunas rajona tiesas apcietināto personu kameras aizveda tiesājamo Azisu Alimkulovu, kurš ir apsūdzēts laupīšanā.

Kopā ar citu apsargu, kurš atradās atvaļinājumā, viņi aizbrauca uz māju, kurā dzīvo apsūdzētā sieva.

"Pēc tam viņi devās uz pirti, kur ar jaunietēm lietoja alkoholiskos dzērienus. Apsūdzētais Alimkulovs atradās atsevišķā telpā ar jaunieti, kuras personība nav noskaidrota. 27. februārī ap pulksten 19.20 apsargi atklāja, ka apsūdzētais ir aizbēdzis pa logu," bēgšanas detaļas atklāja Kirgizstānas Ģenerālprokuratūras preses dienestā.

Saistībā ar notikušo pret apsargiem ir ierosināta krimināllieta par amata pilnvaru pārsniegšanu.

Abi apsargi ir aizturēti, un turpinās izmeklēšana.

Aziss Alimkulovs tiek tiesāts krimināllietā par degvielas uzpildes stacijas aplaupīšanu Čujas apgabalā 2015.gada vasarā. Izmeklēšanas informācija liecina, ka viņš kopā ar pieciem līdzdalībniekiem aplaupīja degvielas uzpildes stacijas kasi, paņemot 500 tūkstošus somu (apmēram 6100 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!