Foto: Publicitātes foto

Kirgizstānas militārā garnizona tiesa otrdien aizmuguriski piesprieda 24 gadu cietumsodu gāztajam valsts prezidentam Kurmanbekam Bakijevam, bet viņa brālim Džanibekam Bakijevam aizmuguriski piespriests mūža ieslodzījums par laikā no 2005. līdz 2010.gadam pastrādātajiem noziegumiem.

Kurmanbekam Bakijevam piespriests 24 gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju par noziegumiem, kas saistīti ar ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, otrdien informēja Kirgizstānas Augstākā tiesa.

Spriedums bijušajam valsts prezidentam nolasīts lietā, kas saistīta ar 2009.gada martā notikušo bijušā prezidenta administrācijas vadītāja Medeta Sadirkulova slepkavību.

Savukārt Kurmanbeka Bakijeva jaunākais brālis un viņa apsardzes dienesta vadītājs Džanibeks Bakijevs notiesāts par Sadirkulova slepkavības organizēšanu un vēl vairākiem noziegumiem. Viņam piespriests mūža ieslodzījums un ģenerālleitnanta militārās pakāpes atņemšana.

Kirgizstānas Augstākās tiesas preses dienestā norādīja, ka aizmuguriskie spriedumi brāļiem Bakijeviem nolasīti viņu advokātu klātbūtnē.

Kurmanbeks un Džanibeks Bakijevi pēc varas maiņas Kirgizstānā 2010.gada aprīlī pameta valsti. Bijušais Kirgizstānas prezidents ar ģimeni pašlaik dzīvo Baltkrievijā, kas viņam ir piešķīrusi politisko patvērumu, bet viņa brāļa atrašanās vieta nav zināma, lai gan ir izteikti pieņēmumi, ka arī viņš ir Baltkrievijā. Džanibeks Bakijevs ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Pret abiem brāļiem Bakijeviem Kirgizstānā ir sākta vēl viena krimināllieta par šaušanu uz demonstrantiem Biškekas centrā 2010.gada 7.aprīlī, kad gāja bojā 86 cilvēki.

Pagājušā gada nogalē par saistību ar Sadirkulova slepkavību tika notiesāti vairāki Kirgizstānas Iekšlietu ministrijas un Valsts apsardzes dienesta darbinieki. Tiesa atzina, ka viņu grupējumu organizēja Džanibeks Bakijevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!