Foto: Publicitātes attēli

Trīs gadus pēc tam, kad Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārds iecirsts klintī Kirgizstānā, daži vietējie uzņēmēji cer nopelnīt uz ietekmīgā un Kirgizstānā populārā krievu politiķa vārda, atverot Putina vārdā nosauktu bāru, vēsta interneta vietne "Eurasianet".

Kopš septembra sākuma melni plakāti, solot "Putina bāra" drīzu atvēršanu, redzami virs Kirgizstānas galvaspilsētas Biškekas divu galveno maģistrāļu krustojumiem, raksta medijs.

Topošā bāra īpašnieki nav zināmi, kas nav nekas neparasts Kirgizstānā, kur vietējie stundām var runāt par to, kas pieder kurai amatpersonai, raksturo izdevums, bet Artems Kolosovs, kurš bāru reklamē sociālajos tīklos, "Eurasianet" apstiprina, ka plakāti nav tikai joks.

Foto: Publicitātes attēli

Taizemē bāzētais Kolosovs, kurš sevi sauc par bāra sabiedrisko attiecību speciālistu, medijam norādījis, ka izklaides iestāde tiks atvērta septembra vidū, bet neatklāja konkrētu vietu. Tāpat viņš neatklāj, kas ir biznesa īpašnieki.

Par tiesībām izmantot personas vārdu Kirgizstānā, kur jau darbojas "Obamas bārs", šķiet, neviens īpaši nesatraucas, raksturo medijs. Valstī ir "Ginesa bārs", "Kyrgyz Fried Chicken", "Burger Kiиg" un citi uzņēmumi ar pārņemtiem nosaukumiem.

Šī nav pirmā reize, kad Biškekas ielās parādās dīvaini plakāti. Pirms diviem gadiem iedzīvotājus pārsteidza netālu no pilsētās centrālā laukuma izvietots apsveikums 36. dzimšanas dienā Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam.

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!