Kirgizstānas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) paziņoja, ka negrasās pārskaitīt svētdien parlamenta vēlēšanās nodotās vēlētāju balsis, pat neskatoties uz to, ka parlamentā iekļuvušās partijas piekritušas šim solim, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Nekādas pārskatīšanas tās vai citas politiskās organizācijas patikai nebūs," paziņoja CVK vadītājs Akilbeks Sarijevs, komentējot vēlēšanu rezultātus.

Viņš arī norādīja, ka pašlaik ir zināmi vien provizoriskie balsošanas rezultāti.

Pārskaitīt balsis iepriekš pieprasīja gāztā prezidenta Kurmanbeka Bakijeva atbalstītāju partija "Vienotā Kirgizstāna", kurai 5% barjeras pārvarēšanai nepietika vien 0,16% balsu.

Kā vēstīts, pēc provizoriskajiem datiem, parlamentā iekļūs piecas partijas: "Ata-Žurt", Sociāldemokrātiskā partija, "Ar-Namis", "Republika" un sociālistu partija "Ata Meken".

Kopumā, pēc Vēlēšanu komisijas datiem, vēlēšanās piedalījušies 56,59% valstī reģistrēto vēlētāju.

Kā vēstīts, aprīļa sākumā Bakijeva valdība tika gāzta un pie varas nāca opozīcija Rozas Otunbajevas vadībā. Apvērsuma laikā gājuši bojā vairāk nekā 80 cilvēki, par ko jaunā valdība vaino Bakijevu un viņa sabiedrotos.

Gāztais prezidents pametis valsti.

Vēlāk Bakijeva dzimtajos valsts dienvidos sākās etniskie nemieri, kuros gājuši bojā vairāk nekā 300 cilvēki, bet vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju bija spiesti pamest savas mājas un bēgt uz kaimiņvalsti Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!