Amatpersonām mēģinot pārņemt kontroli divās Kirgizstānas ieslodzīto kolonijās netālu no Biškekas, atkal sākušās sadursmes, informē ārvalstu prese.
Pagājušajā mēnesī no Moldovanovkas labošanas darbu kolonijas tika atsaukti visi sargi, un tas notika neilgi pēc tam, kad vizītes laikā cietumā tika nošauts kāds parlamenta loceklis, raksta BBC.

Neilgi pēc tam Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs, tiekoties ar Galvenās sodu izpildes pārvaldes vadību, bija pavēlējis "ieviest kārtību valsts labošanas darbu iestādēs", informē Ria Novosti.

Aculiecinieki stāsta, ka sākušās apšaudes un labošanas darbu kolonijas aplenkuši Kirgizstānas speciālo uzdevumu dienesta pārstāvji. Neoficiāla informācija liecina, ka sadursmēs gājuši bojā aptuveni 20 cilvēku, raksta Newsru.com.

Pagājušā mēneša vidū kolonijā "IK-31 Moldovanovskaja" ieslodzītie sarīkoja protesta akciju, kuras laikā sūdzējās par sliktiem dzīves apstākļiem. Nākamajā dienā vizītes laikā kolonijā tika nogalināti trīs cilvēki, tajā skaitā arī kāds parlamenta deputāts. Tajā pašā laikā nemieri bija sākušies vēl vienā netālu esošā labošanas darbu kolonijā "IK-3 Novo-Pokrovskoje".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!