Foto: Reuters/Scanpix
Kirgizstānā nezināmu ļaundaru grupa maskās un kamuflāžā iebrukusi pilsētas Oša starptautiskajā lidostā un aplaupījusi biznesa klases pasažierus, vēsta aģentūra "Interfax".

Nezināmas personas iebrukušas "VIP" zālē un, aizbildinoties ar bīstamu noziedznieku specoperāciju, noguldījuši visus pasažierus uz grīdas, dažiem atņemot somas ar naudu. Pēc tam ļaundari aizbēguši prom, savācot vienu ķīlnieku.

Pēc Kirgizstānas iekšlietu ministrijas pārstāvja teiktā, laupīšana notika sestdienas rītā. Brīdī, kad laupītāji ieradušies zālē, notika reģistrācija uz reisu, kas lidoja uz Ķīnas pilsētu Urumči.

Kāds aculiecinieks pastāstījis, ka iebrucēji sākuši kliegt, ka notiek sevišķi bīstamu noziedznieku aizturēšanas specoperācija, un likuši visiem gulties uz zemes. Ne pasažieri, ne lidostas personāls nepretojās "specdienestam" un izpildīja visas iebrucēju prasības.

Pēc aculiecinieku teiktā, uzbrucēji bijuši pieci – četri bruņojušies ar Kalašņikova automātiem, savukārt piektais – ar Makarvoa pistoli.

Drošības iestāžu pagaidu versija ir, ka noziedznieki vēlējušies aplaupīt naudas pārvadātājus, no kuriem atņemti daži maisi ar skaidru naudu.

Aģentūra norāda, ka līdzīgs noziegums pastrādāts šā gada maijā Maskavā, kur septiņi bruņojušies cilvēki OMON formās veica uzbrukumu inkasatoriem, kas Maskavā ieradās no Kazahstānas. Toreiz viņi atņēma maisus, kuros atradās ap septiņiem miljoniem ASV dolāru, un aizbēga prom.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!